Eduna

Gratis skolmaterial om företagande, jobb och ekonomi

Här hittar du material som syftar till att föra skola och näringsliv närmare varandra. Leta rätt på de material du är intresserad av, lägg dem i varukorgen så skickar vi det inom kort. De flesta produkterna finns som digitala varianter också, om du hellre vill ta del av materialet direkt.

Till materialet
Två skrifter på lättläst svenska om arbetsmarknad och samhällsekonomi

Lättläst om samhällsekonomi är ett material om välfärd, företag, offentlig sektor och globalisering på lite enklare svenska. Den passar för såväl svenska som andraspråkselever som sfi-elever och/eller den som vill ha en övergripande introduktion. Lättläst om arbetsmarknaden är ett material om lön, sysselsättning och arbetskraft .

Till materialet
Migration och integration förklaras

I den här skriften beskrivs hur migrationen till Sverige ser ut, vilka det är som söker sig hit, hur det går för dem på arbetsmarknaden och vad vi kan göra för att förbättra integrationen. I innehållet beskrivs även hur migrationens ekonomi hänger ihop, hur migration påverkar ursprungsländernas och mottagarländernas ekonomi, och inte minst migranternas egen ekonomi.

Till materialet

Rekommenderade material
 1. Varg
  Varg
  Tryckt material
  Tema: Samverkan skola och näringsliv
 2. Film: Marknadsföring - Hedieh och Hasti Asadi, DeoDocs
  Film: Marknadsföring - Hedieh och Hasti Asadi, DeoDocs
  Externt material
  Tema: Samverkan skola och näringsliv
     

Notiser

iPraktiken ger företag förutsättningarna att maximera elevens praoperiod

Annika Johansson är HR-assistent på Daloc AB i Töreboda. Hon började använda iPraktiken för flera år sedan, och materialet hjälper företaget att strukturera praoperioden – både för eleven,

Läs mer
Skola ser många vinster med PRAO

På Hälsinggårdsskolan i Falun ser man många vinster med prao, alltifrån att eleverna får komma ut i arbetslivet till att de lär sig ta ansvar för att till e

Läs mer
Uppsalalärare bidrar till entreprenöriellt lärande långt utanför skolans väggar

För Emelie Hahn, leg. lärare i tyska och SO, på Gränbyskolan är internationell samverkan med ämnesövergripande och tematiskt arbete en viktig del i undervisningen.

Globalisering, teknikutveckling och digitali

Läs mer