Eduna

Gratis skolmaterial om företagande, jobb och ekonomi

Här hittar du material som syftar till att föra skola och näringsliv närmare varandra. Leta rätt på de material du är intresserad av, lägg dem i varukorgen så skickar vi det inom kort. De flesta produkterna finns som digitala varianter också, om du hellre vill ta del av materialet direkt.

Till materialet
Digitalt material Ett projekt i kursen Engelska 5

Get to know a profession går ut på att eleverna får bekanta sig med arbetslivet genom att söka upp och intervjua personer från olika yrkesroller som ryms inom aktuellt program. Uppgiften görs i par eller individuellt där eleverna blir tilldelade en yrkesroll som de ska fördju­pa sig i.

Till materialet
Jag, en entreprenör?

Intresset för att driva eget företag växer bland unga. Många ser det som en möjlighet att förverkliga en idé och att vara sin egen chef. Sverige behöver fler personer som startar och driver företag. Men hur blir man en entreprenör? Den här boken är till för den som funderar på livet efter skolan.

Till materialet

Rekommenderade material
 1. iPraktiken Elev
  iPraktiken Elev
  Tryckt material
 2. Varg
  Varg
  Tryckt material
 3. Glasskiosken
  Glasskiosken
  Tryckt material
 4. Arbetsmarknaden förklaras
  Arbetsmarknaden förklaras
  Tryckt material
     

Notiser

iPraktiken ger företag förutsättningarna att maximera elevens praoperiod

Annika Johansson är HR-assistent på Daloc AB i Töreboda. Hon började använda iPraktiken för flera år sedan, och materialet hjälper företaget att strukturera praoperioden – både för eleven,

Läs mer
Skola ser många vinster med PRAO

På Hälsinggårdsskolan i Falun ser man många vinster med prao, alltifrån att eleverna får komma ut i arbetslivet till att de lär sig ta ansvar för att till e

Läs mer
Uppsalalärare bidrar till entreprenöriellt lärande långt utanför skolans väggar

För Emelie Hahn, leg. lärare i tyska och SO, på Gränbyskolan är internationell samverkan med ämnesövergripande och tematiskt arbete en viktig del i undervisningen.

Globalisering, teknikutveckling och digitali

Läs mer