Bära eller brista

  • Årskurs: Gymnasium
  • Avsändare: Svenskt Näringsliv

Alltid gratis och fraktfritt!

Tryckt material
Digitalt dokument
Ljudbok

Vår nya bok Bära eller brista går nu att beställa!

Just när han ska lägga ner telefonen plingar det till. Ett sms. Han öppnar meddelandet och läser. Två gånger läser han medan blodet fryser till is inom honom. Sedan dunkar han huvudet mot fönstret och sluter ögonen. Nej, nej, nej. Nedräkningen till studentdagen har börjat. För Emil innebär sommaren jobb, jobb och ännu mer jobb. Och att ta hand om lillbrorsan såklart. Han tänker aldrig överge familjen, som farsan gjorde. Tintin har stora planer efter skolavslutningen. Hon ska rädda sin hemstad från arbetslösheten. Då kanske hennes föräldrar kan ta sig ur den uppgivenhet som så länge legat som ett moln över familjen. Kanske. Malik har inte ens tänkt på framtiden. Han vet inte vad han ska göra, bara vart han ska. Dra till Australien, släppa alla måsten och framför allt pressen från föräldrarna. Betygen är satta men när de tror att skolan är över dyker gästföreläsaren Anna upp. Ingen av dem har räknat med gruppuppgiften de blir tilldelade. Nu måste de, som inte har något gemensamt, samarbeta och det är inte vilken uppgift som helst. De ska göra en plan för att starta ett företag! Dessutom finns det ett pris att vinna, ett pris som de alla behöver. I takt med att företaget växer träder ett mörker fram ur skuggorna. Ett mörker som hotar att  förstöra allt. Det visar sig bli en sommar som ingen av dem någonsin kunnat föreställa sig… Bära eller brista är en bok om att skapa gemensamma mål av stora drömmar, och om att våga misslyckas för att lyckas.

Boken vänder sig i första hand till gymnasiet och utgår ifrån kursplanerna inom svenska, företagsekonomi, entreprenörskap, affärsjuridik och samhällskunskap. 

Lärarhandledningen till boken hittar du HÄR. Elevmaterialet till boken med alla övningsuppgifter hittar du HÄR.

 

"Vill bara säga wow vilket material! Deltagarna tycker att boken är superbra och lärarna är eld och lågot över handledningen och bredden i ämnen den fångar upp!"

Studievägledare gymnasiet

 

Notera! Klicka i så många exemplar av boken som du vill beställa.