50 länder på en förmiddag

  • Årskurs: Förskoleklass, Årskurs 1-3
  • Avsändare: Svenskt Näringsliv

Alltid gratis och fraktfritt!

Tryckt material
Ej i lager
Digitalt dokument
Ljudbok

En morgon vid frukosten undrar William varför familjen aldrig reser utomlands. Mamma svarar att man kanske inte behöver resa. För allting reser visst hem till familjen. På bordet finns knäckebröd från Finland. Jordgubbsmarmelad från Frankrike. Och chokladpulvret kommer från Ghana. Mamma tror att William och hans syster Alice kan hitta något från femtio länder före lunch. 50 länder på en förmiddag - går det?

Boken har beställts av lärare i hela landet i mer än 200 000 exemplar sedan den först gavs ut 2020 och vänder sig till elever i årskurs F-3.  Till boken finns även en lärarhandledning med upplägg som utgår ifrån kursplanerna i svenska, samhällskunskap och matematik. Du beställer lärarhandledningen HÄR.

"Vi använde den som läsläxa de sista veckorna på terminen. Det var mycket uppskattat av eleverna. Eleverna tyckte den var bra och läsläxan fick ett uppsving på sluttampen."

"Vi har läst och pratat om texten. Mina elever har ofta inga geografikunskaper. Det har varit bra att få med det naturligt i läsningen. Deras hemländer har också förekommit i boken och gett fina samtal. Boken tränar läsning på en enkel nivå och ger mycket bra grund för språk och kunskapsutvecklande samtal."

"Intressant bok som ”fick upp ögonen” på barnen om att vi får varor från hela världen. Intressanta diskussioner om olika arbetsvillkor i olika länder och hur långt en del varor får åka. "

Lärare i årskurs F-3

Notera! Klicka i så många exemplar av boken som du vill beställa.