50 länder på en förmiddag - lärarhandledning

  • Årskurs: Förskoleklass, Årskurs 1-3
  • Avsändare: Svenskt Näringsliv

Alltid gratis och fraktfritt!

Digitalt dokument

Lärarhandledning till 50 länder på en förmiddag innehåller exempel på arbetsupplägg och metoder samt elevuppgifter som är kopplade till de olika avsnitten i boken. Utöver det finns även övergripande uppgifter som kontinuerligt kan kopplas till de olika kursplanerna i förskoleklass och årskurs 1 - 3.

Observera att detta är en lärarhandledning och inte ett elevmaterial. Det behövs 1-2 exemplar per klassuppsättning böcker. 

Om boken:

En morgon vid frukosten undrar William varför familjen aldrig reser utomlands. Mamma svarar att man kanske inte behöver resa. För allting reser visste hem till familjen. På bordet finns knäckebröd från Finland. Jordgubbsmarmelad från Frankrike. Och chokladpulver från Ghana. Mamma tror att William och hans syster Alice kan hitta något från femtio länder före lunch. 50 länder på en förmiddag - går det?

Boken 50 länder på en förmiddag visar hur kunskap och fantasi kan skapa ett äventyr i den egna hemmiljön. Boken vänder sig till elever i årskurs F - 3 och erbjuder ett komplement till undervisningen i de samhällsorienterade ämnena samt svenska och matematik. 

Boken finns även att beställa som ljudbok.

Dela: