Järnkoll - lektioner

  • Årskurs: Årskurs 7-9, Gymnasium
  • Avsändare: Jernkontoret

Alltid gratis och fraktfritt!

Järnkoll samarbetar med ett antal partnerskolor, där de inriktar sig på de elever som går naturvetenskaps- och teknikprogram. Normalt när de samarbetar med en skola eller klass brukar de träffa eleverna 3–4 gånger utspritt över årskurs 2 och årskurs 3. Genom att återkomma bygger de en relation både med lärare och elever.

På deras partnerskolor har de ett standardupplägg som inleds under åk2 med en introduktionslektion och en fördjupande materiallektion. I början av årskurs 3 i samband med att eleverna påbörjar sina gymnasiearbeten kör de det avslutande passet som handlar om projektledning. Utöver lektionerna på skolan är det ibland möjligt att även genomföra ett studiebesök hos ett stålföretag där eleverna får se lite av det som de pratat om i verkligheten.

Lektionerna brukar ta ungefär 60–70 minuter där de varvar genomgång, frågestund och att eleverna får en övning att jobba med. Det händer även att de träffar klasser vid enstaka tillfällen och introducerar dem till området. Sådana enstaka lektioner är även möjliga att genomföra för åk 9.

De hoppas att Järnkoll kan ge elever en unik och så viktig kontakt med näringslivet där lärande om material kombineras med att eleverna får en inblick i arbetslivet och vilka möjligheter som finns efter livet som student. Det viktigaste för Järnkoll är att skapa eller bredda teknikintresset samt att få visa upp en spännande bransch!

Ta gärna kontakt om ni är intresserad att inleda ett samarbete som partnerskola.

LÄS MER OCH TA KONTAKT HÄR!