Anläggare – ett virtuellt arbetsplatsbesök

  • Årskurs: SFI / SVA
  • Avsändare: Worldskills

Anläggare  Anläggning är första fasen i stora byggprojekt. Jobbet är varierande och utvecklande där du får räkna, mäta och läsa ritningar.

 

 

Virtuella arbetsplatsbesök i klassrummet

Det är inte alltid möjligt att ge eleverna tid att besöka olika arbetsplatser, även om det skulle kunna hjälpa dem att fatta beslut kring deras framtida yrkesval. Men föreställ dig då att kunna använda virtuella arbetsplatsbesök i 360 grader för att ge dem en inblick i olika yrken som kock, maskinförare eller hotellreceptionist.

WorldSkills Sweden har tagit fram filmer som du kan använda i din vägledning med elever, i klassrummet eller på mässor. I varje film får du se en yrkesverksam i sitt dagliga arbete samtidigt som fakta ges kring yrket och dess möjligheter.

Det går att titta på filmerna på en vanlig dator, läsplatta eller mobil och du kan då titta runt i 360 grader. Men allra bäst blir upplevelsen om du använder ett par VR-glasögon. Du använder då en mobil som du stoppar in i ett par VR-glasögon. VR-glasögonen finns att köpa i de flesta teknikaffärer och kostar allt ifrån några tior och uppåt. Då kan du titta på filmerna i vår egen biosalong: http://vrstudiebesök.worldskills.se

Du kan även titta på filmerna i VR-läge på Youtube. För att få filmerna att visas i rätt läge för dina VR-glasögon så klickar du på den lilla VR-symbolen (se bild nedan) som finns längst ner till höger på skärmen innan du stoppar in mobilen i VR-glasögonen.