Skuggan och det mystiska dokumentet

  • Årskurs: Årskurs 4-6
  • Avsändare: Svenskt Näringsliv

Alltid gratis och fraktfritt!

Tryckt material
Ej i lager
Digitalt dokument
Ljudbok

En skugga med ett hemligt dokument hotar stjäla farbror Andreis livsverk och företag Futura. NA och Nico får i uppdrag att ta tillbaka dokumentet. Det blir en jakt som tar dem över stora delar av Europa - med flyg, tåg, häst och bil. Mycket avgörs av deras snabbtänkthet, mod och oväntad hjälp. Kan de nå nyckeln som sitter fast i antennen högst upp på den märkliga byggnaden? Kan de ta sig ur inspärrningen på slottet? Kan de rädda Futura?

Johnny Munkhammars bok är ett modernt, internationellt och spännande mysterium som har beställts av lärare i hela landet i mer än 300 000 exemplar sedan den först gavs ut 2011. Boken passar utmärkt för läsförståelse i svenskan men också för arbete med ord, begrepp och resonemang i samhällskunskapen. Du hittar lärarhandledningen HÄR och elevmaterialet HÄR

"Ett välkommet tillskott för alla bokälskare i mellanåldern. Det är spännande och härligt att historien färdas så lätt och så långt, geografiskt och i fantasin. Som förälder gillar jag särskilt det budskap jag läser mellan raderna: Ingenting är omöjligt. Stå upp för din rätt. Du kan bli vad du vill och hela världen är din."

Eva Bofride, redaktör, Gotlands Tidningar 

Notera! Klicka i så många exemplar av boken som du vill beställa.