Skuggan och det mystiska dokumentet

  • Tryckt material
  • Årskurs: Årskurs 4-6
  • Avsändare: Svenskt Näringsliv

Beställ Johnny Munkhammars barnbok Skuggan och det mystiska dokumentet helt gratis. Boken är ett modernt, internationellt och spännande mysterium för barn (ca 9-13 års ålder). Där finns inspirerande karaktärer - som huvudpersonen Nike Athena, en initiativrik tjej - och budskap för eftertanke. Boken passar utmärkt för läsförståelse i svenskan men också för arbete med ord, begrepp och resonemang i samhällskunskapen.

Om handlingen:
En skugga med ett hemligt dokument hotar stjäla farbror Andreis livsverk och företag Futura. NA och Nico får i uppdrag att ta tillbaka dokumentet. Det blir en jakt som tar dem över stora delar av Europa - med flyg, tåg, häst och bil. Mycket avgörs av deras snabbtänkthet, mod och oväntad hjälp. Kan de nå nyckeln som sitter fast i antennen högst upp på den märkliga byggnaden? Kan de ta sig ur inspärrningen på slottet? Kan de rädda Futura?

Komplettera gärna med lärar- och elev-material som utgår från Lgr11 och kursplaner för årskurs 4–6 i svenska, geografi, samhällskunskap och historia. Du hittar lärarhandledningen HÄR och elevmaterialet HÄR

Klicka i så många exemplar som du har elever, maxantalet är 34 böcker per konto/beställare.

"Ett välkommet tillskott för alla bokälskare i mellanåldern. Det är spännande och härligt att historien färdas så lätt och så långt, geografiskt och i fantasin. Som förälder gillar jag särskilt det budskap jag läser mellan raderna: Ingenting är omöjligt. Stå upp för din rätt. Du kan bli vad du vill och hela världen är din."

Eva Bofride, redaktör, Gotlands Tidningar 

Dela: