Skuggan och det mystiska dokumentet

  • Årskurs: Årskurs 4-6
  • Avsändare: Svenskt Näringsliv

Alltid gratis och fraktfritt!

Tryckt material
Digitalt dokument
Ljudbok

Beställ Johnny Munkhammars barnbok Skuggan och det mystiska dokumentet helt gratis. Boken är ett modernt, internationellt och spännande mysterium för barn (ca 9-13 års ålder). Där finns inspirerande karaktärer - som huvudpersonen Nike Athena, en initiativrik tjej - och budskap för eftertanke. Boken passar utmärkt för läsförståelse i svenskan men också för arbete med ord, begrepp och resonemang i samhällskunskapen.

Om handlingen:
En skugga med ett hemligt dokument hotar stjäla farbror Andreis livsverk och företag Futura. NA och Nico får i uppdrag att ta tillbaka dokumentet. Det blir en jakt som tar dem över stora delar av Europa - med flyg, tåg, häst och bil. Mycket avgörs av deras snabbtänkthet, mod och oväntad hjälp. Kan de nå nyckeln som sitter fast i antennen högst upp på den märkliga byggnaden? Kan de ta sig ur inspärrningen på slottet? Kan de rädda Futura?

Komplettera gärna med lärar- och elev-material som utgår från Lgr11 och kursplaner för årskurs 4–6 i svenska, geografi, samhällskunskap och historia. Du hittar lärarhandledningen HÄR och elevmaterialet HÄR

Notera! Klicka i så många exemplar av boken som du vill beställa.

"Ett välkommet tillskott för alla bokälskare i mellanåldern. Det är spännande och härligt att historien färdas så lätt och så långt, geografiskt och i fantasin. Som förälder gillar jag särskilt det budskap jag läser mellan raderna: Ingenting är omöjligt. Stå upp för din rätt. Du kan bli vad du vill och hela världen är din."

Eva Bofride, redaktör, Gotlands Tidningar 

Kapitelindelning ljudbok

Prolog: 1:08

Nike och Atena: 2:32

Ett hemligt meddelande: 8:08

Skuggan i Bryssel: 19:55

Mystiska cigaretter: 32:35

Antik fest i Athen: 40:01

Inlåsta på slottet: 52:50

Farbror Andrei och Futura: 1:10:18

En varm famn: 1:24:20

Om författaren: 1:26:27

 

Dela: