Projekt: Digitalt företagsbesök för åk. 4-6

  • Årskurs: Årskurs 4-6
  • Avsändare: Svenskt Näringsliv

Alltid gratis och fraktfritt!

Digitalt dokument

Att få göra ett företagsbesök tillsammans med sin klass är något som eleven ibland minns till vuxen ålder. Ett aktivt arbete med företagssamverkan redan i en tidig ålder har visat sig ha flera fördelar, bland annat har eleven enklare att göra sitt gymnasieval när det är dags för det.
Det finns över 9 000 yrken att välja bland i Sverige och över en miljon företag. Ibland går det inte att göra ett företagsbesök, men kanske går det att träffas digitalt?

Syfte 
Övningen ersätter inte upplevelsen av att ha varit ute på ett fysiskt företagsbesök, men kan likväl vara inspirerande för eleverna. Företagsbesök är ett uppskattat avbrott i den traditionella undervisningen och utgör en pusselbit i det entreprenöriella lärandet.

Projektet syftar även till att belysa skolans betydelse genom att ställa frågor till företaget om just detta. Exempelvis: Vilka mattekunskaper behöver en snickare till exempel? Är det något ämne du skulle ha lagt ner mer tid på om du skulle gå i skolan idag? Vilka ämnen har du haft nytta av utanför ditt arbete?