Varg pdf

  • Digitalt material
  • Årskurs: Årskurs 4-6
  • Avsändare: Svenskt Näringsliv

Varg handlar om fem företagsamma barn som startar en tidning i brist på sommarjobb. Tillsammans med huvudpersonen får läsaren bekanta sig med entreprenörskap och företagande.

Lärarhandledningen till boken hittar du HÄR. Elevmaterialet till boken med alla övningsuppgifter hittar du HÄR. Ljudboken finns HÄR.

Det här är den spännande historien om sommarlovet när vi klarade alltihop, till och med sådant som verkar så svårt och omöjligt. Det gällde ju bara att nosa upp bra idéer och jaga kluriga sätt att göra dem på.

Vi som gjorde det var Alexandra, William, Amanda och jag själv. Och min lillebror Max som jämt ville vara med. och så hunden Varg, förstås...

Varg (tidigare känd som "Varg nosar och jagar") har beställts av lärare i hela landet i mer än 200 000 exemplar sedan den först gavs ut 2002.

Många elever har haft möjlighet att läsa en av Sveriges främsta författare för barn och ungdomar Ulf Nilssons berättelse om Alexandra, Amanda, William, berättarjaget, lillebror Max och hunden Varg såklart. Om hur allt började med att de ville ha ett sommarjobb – och slutade med ett enda stort äventyr!

Dela: