Lärarhandledning och uppgifter till miljödokumentären Ingen tid att förlora

  • Digitalt material
  • Tema: Det samhällsekonomiska kretsloppet
  • Årskurs: Gymnasium
  • Avsändare: Svenskt Näringsliv

Världens befolkning växer och fler människor lyfts ur fattigdom. Efterfrågan på varor och tjänster ökar och för att klara detta utan att utarma jorden behöver vi nya, smarta och hållbara lösningar.

I miljödokumentären Ingen tid att förlora möter eleverna artisten Anna Sahlene och miljöexperten Nicklas Skår. Genom samtal med forskare, politiker och företagare går de på ett pedagogiskt sätt igenom de utmaningar mänskligheten står inför, men också var vi kan hitta lösningarna.

Lärarhandledningen ger dig som lärare tips på hur ni kan arbeta vidare med filmen i klassrummet. Genom att diskutera olika aspekter av miljöutmaningen får eleverna djupare förståelse för problematiken, varför det inte finns några enkla lösningar och hur politiker, forskare och företag tillsammans kan skapa en hållbar framtid. Filmen är främst anpassad till kurser på gymnasiet men kan även användas i grundskolans senare år.

Lärarhandledningen kan kopplas till det centrala innehållet i följande kurser: BIOBIO01, FÖRFÖR01, FÖRFÖR02, GEOGEO01, GEOGEO02 , HÅLHÅB0, HÅLMIJ0, MÄIMÄN01, MÄIMÄN02, NAKNAK01b, HÅLPOL0, SAMSAM01b, SAMSAM02 och SAMSAM03.

Dela: