Framtidskartor, samling, högskoleförberedande program

  • Digitalt material
  • Årskurs: Årskurs 7-9, Gymnasium
  • Avsändare: Svenskt Näringsliv

Materialet beskriver vilka inriktningar och jobbmöjligheter det finns under varje högskoleförberedande program samt möjligheten att plugga vidare på högskola/universitet och yrkeshögskola.

Framtidskartorna högskoleförberedande program finns samlade i ett dokument eller som enskilda produkter per högskoleförberedande program. De högskoleförberedande framtidskartorna finns just nu endast på svenska men kommer snart att finnas översatta till engelska och arabiska. 

Skolverket har fattat beslut om ändringar i åtta yrkesprogram i gymnasieskolan. De berörda Framtidskartorna kommer att ses över under hösten och information kommer att skickas ut när uppdateringen är gjord. Vi har gjort bedömningen att framtidskartorna som de ser ut idag ändå kan användas. Detta då vi genom framtidskartorna framhäver yrkes- och karriärvägar efter avslutade studier på respektive program, vilka i stort sett kommer att kvarstå efter eventuell förändring. För den som vill se vilka förändringar som är gjorda finns all information samlad HÄR.

Dela: