<p>Det kan vara svårt för skolor att hitta arbetsplatser där elever kan genomföra sin prao-tid eller APL. För Carina Widberg vid CW's Natural Horsecare  är det dock viktigt att ta emot elever. Nyfikenheten hos eleverna

För Carina är det viktigt att kunna ta emot elever. Både prao på grundskolan och APL på gymnasienivå är viktiga inslag i många elevers utbildning. För en del kan det vara det som inspirerar dem för framtida yrken. För andra kan det vara en ögonöppnare för hur verkligheten fungerar utanför skolan. Därför är Carina också generös med att i den mån hon kan ta emot elever.

- Jag tror jag haft elever från grundskolans andra år upp till gymnasiet där det framförallt är från Lilleruds lantbruksgymnasium. Men jag har haft elever från både Karlstad, Stockholm och tidigare från Norge, förklarar Carina och tillägger att ytterligare två från Norge väntas i år.

 

Varför väljer då Carina att lägga ned tid och energi på att ta emot barn och ungdomar? Hon tror själv att det är viktigt att eleverna får chansen att lära sig mer om hennes verksamhet. Vilken går ut på att erbjuda hästridning där fokus är relationen till hästen utifrån kroppsspråket. Oavsett om det är en prao på några få dagar eller en APL som sträcker sig flera veckor ser hon hur elever utvecklas under besöket.

- Det går absolut att se hur eleverna utvecklas och lär sig mer om både min verksamhet och om hur hästarna fungerar, avslutar Carina.

På eduna.se finns material som riktar sig till såväl elever, skola som företag om just prao, praktik och apl. Se nedan för att läsa mer och beställa.