<p>Lillian Persson är lärare på CFL i Nordanstig och har varit på SFI i fyra år. Hon är även med i projektet som startades hösten 2017 som heter ”Företagande på lika villkor”. Det är e

- Det har varit väldigt uppskattat av eleverna när Birgitta kommit till skolan, både när hon har inspirationer eller när hon bara är där och finns som stöd. Hittills är fem företag i lilla Nordanstig i full gång med handledning av Birgitta, berättar Lillian.  

De arbetar även med en del entreprenörskap på alla språknivåer från a till d på utbildningen i Nordanstig. I nivå c & d väljer de ett antal yrken att fördjupa sig i. De får kolla upp vilken behörighet som krävs, vilka utbildningar som finns och hur många år det tar. Eleverna tar reda på allt möjligt om yrket och oftast är det yrkesutbildningar som undersköterska som undersöks. Till hösten ska de satsa ännu mer på entreprenörskap i sin utbildning och de tror att materialet ”Svenska för entreprenörer” kommer vara till stor hjälp för att driva processen framåt.