Immaterialrätt!

 

 

Karolina Nilsson är lärare i juridikämnena på Klara teoretiska gymnasium i Malmö. Hon undervisar på samhällsprogrammet, naturprogrammet men främst på ekonomiprogrammet där hon använder sig av materialet, detta för tredje året i rad.

I ”Immaterialrätt - att ta hand om innovationer får eleverna lära sig mer om hur man skyddar och främjar innovation samt vad som styr och reglerar nyskapande.

Vilka är fördelarna med materialet?

- Det lyckas fånga en del av detta rättsområde genom att beskriva på ett enkel och bra uppbyggt sätt om hur det fungerar på riktigt. Till exempel reportaget om ”Storytel” gör det tydligt för eleverna och lyfter fram det som krävs för att starta denna typ av bolag. Materialet innehåller även roliga diskussionsfrågor och varvas med kortfattad intressant information och ”matnyttiga” avsnitt.

Enligt Karolina Nilsson är materialet till en stor hjälp för att eleverna ska kunna tillgodogöra immaterialrätt på ett verklighetsbaserat sätt.

- Vi har också många elever som vill starta eget och som därför vill ha en bild av vad det innebär att bli entreprenör och skapa egna produkter. Och då är en av fördelarna att materialet är ganska enkelt och lättillgängligt utformat.

Genom att Svenskt Näringslivs material finns att tillgå underlättar det framför allt i planeringen och spar tid.

- Jag är väldigt tacksam över att inte behöva uppfinna hjulet på nytt, säger hon.

Intresset för Svenskt Näringslivs skolmaterial har väckt nyfikenhet bland hennes kollegor.

- Jag har lyft användbarheten för mina kollegor som undervisar i företagsekonomi och internationell ekonomi.

Om du skulle redovisa fördelarna med materialet i punktform, vad skulle du säga då? Svaret blir:

  • Bra disponerat.
  • Väl genomtänkt.
  • Fungerar främst nationellt men även internationellt.

 

- Det ligger på en bra nivå för våra 18-åringar som studerar affärsjuridik och som har intresse för affärslivet, säger hon.