Företagarens unika resa från UF-företagare till UF-partner

Skrivet av: Johanna Österling

Delumo AB verkar som en extern marknadsbyrå med en viktig nisch på sociala medier. Företaget startade först som ett utbildningsföretag genom att utbilda företag om användandet av sociala medier. Affärsidén omvandlades sedan till en tjänst där de hanterar och förvaltar andra företags sociala medier, vilket idag utgör Delumo. Det nyskrivna partnerskapet tillsammans med Ung företagsamhet innebär bland annat att Philip Lindqvist vid två tillfällen per läsår kommer föreläsa om hur UF-företagen kan använda sociala medier samt om hur de som privat person håller en schysst attityd på sociala medier. 

- Det är självklart att vi som ett sociala medier företag går den här vägen, att förse unga entreprenörer med resurser som ingen annan har på det här planet och samtidigt prata om hur de ska bete sig på sociala medier, säger Philip Lindqvist.

Genom det här samarbetet kommer Philip Lindqvist att kunna verka som en förebild för framtidens företagare. Detta kan också komma att bli en inspirationskälla till att fler unga vågar ta steget att starta eget, där fler omvandlar sina intressen till lönsamma verksamheter. Dessutom innebär partnerskapet att de värnar om den hållbara utvecklingen, genom att sprida positiva värderingar om hur ungdomar ska bete sig på sociala medier.

På eduna.se finns material som riktar sig till såväl elever, skola som företag om just prao, praktik och apl. Se nedan för att läsa mer och beställa.