Entreprenörskap och UF viktigt för framtiden

Skrivet av: Simon Sjögren

En del elever kanske inte tycker att vare sig entreprenörskap eller Ung Företagsamhet (UF) är det viktigaste för dem. Ulf anser dock att det är en felaktig inställning. Istället menar han att man i UF och entreprenörskapsämnet lär sig saker man har nytta av resten av livet.

- Att ha förståelse för hur ett företag eller projekt fungerar kommer du ha nytta av både i framtida studier och yrkesverksamhet. Dessutom kommer du få prova på saker på riktigt och inte bara läsa om dem.

 

Ulf är en av två lärare vilka arbetar med UF-företag vid skolan och varje år brukar de skicka cirka 20 företag till den regionala UF-mässan. Ulf ser ett värde i att arbeta med UF som han tycker fungerar bra i Värmland.

- I UF får man följa ett beprövat koncept och man får arbeta på ett begripligt sätt med att starta, utveckla och avveckla sitt företag. Och tack vare UF får eleverna även möta världen utanför skolans väggar på ett sätt som de annars inte är vana vid i skolan, förklarar Ulf.

 

Kunskapen som eleverna tar med sig från UF som att arbeta med projekt, jobba i grupp och möta kunder är egenskaper som får dem att växa anser Ulf.

- Man märker att erfarenheterna sätter sig i eleverna när man möter dem på skolan ett år senare.

På eduna.se finns material som riktar sig till såväl elever, skola som företag om just prao, praktik och apl. Se nedan för att läsa mer och beställa.